Wat zijn tokens?

U kunt in Silvasoft gebruik maken van variabele tokens. Een variabel token is een voor gedefinieerd stuk tekst dat begint en eindigt met %. Deze tokens worden gebruikt in documenten (en exports) die u kunt genereren in Silvasoft, denk hierbij een de klantenkaart, adreslabels en document templates zoals de factuur!

Waar staan de tokens?

De beschikbare variabele tokens vindt u terug in de document templates / onder de instellingen van de bij u beschikbare modules.

Let wel: u kunt alleen maar de getoonde tokens gebruiken die u daar terugvindt en de input is karaktergevoelig. Dus u kunt geen tokens verzinnen en dient de benaming te gebruiken die wordt aangegeven.

mceclip0.png

Variabele tokens bij Klantenkaart / adreslabels

Waarom zou ik tokens gebruiken?

Variabele tokens worden in Silvasoft gebruikt om product, project, administratie of relatie specifieke gegevens te tonen.

Voorbeeld: als u een factuur maakt dan wilt u dat de getoonde klantnaam elke keer de specifieke klant is waar u aan factureert. Met token %Relatienaam% wordt het veld met de relatienaam gebruikt op uw factuurtemplate. Bij relatie Silvasoft wordt dat Silvasoft, bij relatie Mollie wordt dat Mollie.

mceclip1.png

Variabele tokens bij document (Factuur) template

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag