Kunnen bepaalde velden verplicht worden?

Bij het opstellen van offertes, orderbevestigingen en facturen hoeft u normaliter enkel de relatie en producten / diensten die u verkoopt aan te geven. U kunt optioneel instellen dat bepaalde velden ook verplicht zijn om te gebruiken bij het opstellen van een document.

Waar kan ik dit instellen?

U kunt deze terugvinden in de module Facturatie onder Instellingen > Facturatie instellingen > Verplichte velden voor uw verkoopfacturen of in de module Offertes en Orders onder Instellingen > Verplichte velden voor uw offertes en orders.

mceclip0.png

Verplichte velden Facturatie

Welke velden kunnen als verplicht ingesteld worden?

Voor de Factuurregel, Offerteregel en Orderregel geldt dat u de Leverdatum, Batchnummer (indien batches ingeschakeld zijn bij het geselecteerde product wordt gecontroleerd of een batch geselecteerd is) en Magazijn als verplicht veld kunt instellen. 

Voor Offertes en Orders geldt dat u de velden Verkocht door, Referentie, Betaaltermijn (indien u de betaaltermijn verplicht stelt dient een waarde groter dan 0 ingevoerd te worden bij de order) en Levertijd (indien u de levertijd verplicht stelt dient een waarde groter dan 0 ingevoerd te worden bij de order) als verplicht kunt aanmerken.

Voor Facturen geldt dat u de velden Betaaltermijn (indien u de betaaltermijn verplicht stelt dient een waarde groter dan 0 ingevoerd te worden bij de order), Verkocht door, Referentie en Project als verplicht kunt aanmerken.

Welke melding krijg ik bij het niet invullen van een verplicht veld?

In ons voorbeeld hebben wij bij Orders het veld Referentie als verplicht aangemerkt en niet ingevuld bij het maken van een order.

mceclip3.png

Bij het opslaan en sluiten van de order zal er bij dit veld een rode melding "Dit is een verplicht veld" verschijnen. Als dit veld nu wordt ingevuld dan kan de boeking verder normaal worden opgeslagen.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag