Kan ik een offerte omzetten naar een factuur?

Dat is zeker mogelijk en dit werkt a.d.h.v. de volgende werkwijze:

Eerst gaat u de offerte aanmaken via het menu 'Offerte & Orders' > Offertes en klikt u in het tabblad Alle offerte op '+ Nieuwe offerte' en vult u alle gevraagd gegevens in (zie ook Een offerte maken & versturen).

Is alles correct ingevuld op de Offerte dan gaat u deze omzetten naar een Order en dit doet u door de offerte eerst definitief te maken bij 'Wijzig status' en te klikken op 'Maak definitief'.

mceclip2.png

mceclip3.png

Nu is de Offerte definitief en kan u deze gaan omzetten naar een Order. Dit doet u door bij 'Wijzig status' een nieuwe status te koppelen aan de Offerte namelijk 'Maak Order (geaccepteerd)'.

mceclip1.png

mceclip0.png

Is de Offerte omgezet naar een Order kan u deze Order gaan factureren, dit doet u door in het Offerte nieuw / bewerk scherm bij 'Acties' te klikken op 'Maak factuur'.

mceclip4.png

Nu komt u in het scherm Factuur maken van Order waar u kan aangegeven of u de volledige order of een deel wilt factureren.

mceclip5.png

Kies nu de optie 'ik wil de gehele order factureren' > Maak factuur en nu wordt er een conceptfactuur aangemaakt. De factuur is terug te vinden onder uw factuuroverzicht in het tabblad 'Concepten'.

mceclip6.png

Of u kan de (concept) factuur direct openen vanuit de Offerte door te klikken op het blauwe knopje met het openen teken (mapje) bij 'Factuur' Concept.

mceclip7.png

Nu opent de (concept) factuur en kan u deze nog bewerken / aanpassen en definitief inboeken de te klikken op 'Opslaan en sluiten'. De factuur krijgt u ook een factuurnummer welke aansluit op uw huidige factuurnummerreeks.

mceclip8.png

* Wilt u liever de order omzetten naar een deelfactuur is dit ook mogelijk en dan verwijs ik u graag naar Deelfacturen vanuit een order.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag