Balansrapportages

Rapportages kunt u per 8 augustus 2022 terugvinden onder het menu item Rapportages. In het artikel: Aan de slag met Rapportages wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u hiermee kunt werken. De rapportages, exporten en lijsten die benoemd worden in dit artikel kunt u onder dit nieuwe menu item terugvinden.

Met de module Boekhouding kunt u een Balansrapportages zoals Saldo's per grootboek en rubriek, Kolommenbalans, Proefbalans en de Proef- en saldibalans als rapportage opvragen. In deze rapportage kunt u optioneel de Beginbalans inzichtelijk maken als u het voorafgaande jaar al heeft afgesloten!

Balansrapportages

Hiervoor gaat u naar menu item Rapportages.

U kiest de gewenste rapportage en heeft meerdere opties waarmee u de gekozen rapportage kunt genereren. Zoals t/m welke periode u de kolommenbalans wilt genereren. Met Verberg lege regels? verbergt u lege rekeningen (indien van toepassing op de rapportage).

mceclip1.png

Op de Kolommenbalans kunt u ook de Beginbalans weergeven? aanvinken. Vink deze aan indien u ook de beginbalans voor elke grootboekrekening in het rapport wilt zien. Deze kolommen laten het eindbalans van vorig boekjaar zien per grootboekrekening. U dient ook het voorgaande jaar te hebben afgesloten (Afsluiten en openen nieuw boekjaar). Ook boekingen uit Overig / Memoriaal die u met Beginbalans boeking heeft aangevinkt zullen hierin worden opgenomen.

mceclip2.png

Bij de Grootboekrubrieken & saldo's rapportage kunt u een selectie maken van specifieke rubrieken (Alle of een Eigen selectie), ook kunt u een vanaf datum aangeven (voor een specifieke datum periode) en kunt u Historische rubrieken? wel op niet meenemen.

Nu verschijnt de rapportage in uw scherm.

Kolommenbalans rapportage

mceclip2.png

Proef- en saldibalans rapportage

mceclip0.png

Proefbalans rapportage

mceclip1.png

Grootboekrubrieken & saldo's rapportage

mceclip3.png

Deze rapportages kunt u dan downloaden naar Excel, PDF of Word. In dit overzicht vindt u informatie terug over uw administratie, het boekjaar (en de geselecteerde periode) en uiteraard de cijfers van de kolommenbalans en optioneel de beginbalans (in rapportages die deze weergeven).

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag