Microsoft Power BI koppelen met Silvasoft

Microsoft Power BI is een interactieve tool voor het visualiseren en uitlezen van data, ontwikkeld en uitgegeven door het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft.

Het is een krachtige tool met oneindig veel mogelijkheden. U kunt hier gegevens vanuit Silvasoft inladen en daar kunt u weer allerlei rapportages van genereren, grafieken voor maken en verschillende gegevens combineren. 

Power BI koppelen met Silvasoft

Via onze REST API kunt u Silvasoft koppelen met Power BI. Hieronder laten we stapsgewijs zien hoe dit werkt:

 1. Activeer de API voor uw account en zorg dat u uw API-key en Silvasoft gebruikersnaam bij de hand houdt. Lees in dit artikel hoe u de API kunt inschakelen en een API-key kunt bemachtigen. 
 2. Open Microsoft Power BI
 3. Klik op Start  en vervolgens op Gegevens ophalen Web
  mceclip0.png
 4. In het scherm dat volgt klikt u op Geavanceerd en vervolgens vult u de gegevens van onze REST API in. Alles over onze API leest u op: https://developers.silvasoft.nl/
 5. Onze API heeft verschillende endpoints om gegevens op te halen. Bijvoorbeeld om CRM relaties op te halen, boekingen (verkopen, inkopen) op te halen, enzovoorts. U kunt voor de verschillende endpoints aparte connecties maken. Hieronder een voorbeeld van een connectie met het ListRelations endpoint inclusief gebruik van enkele parameters.
  mceclip1.png
 6. In dit voorbeeld hebben we de URL voor de duidelijkheid gesplitst in 3 onderdelen. Onderaan hebben we HTTP-headers toegevoegd voor de API authenticatie. De headers Username en ApiKey zijn hierin verplicht. Bij Username vult u uw Silvasoft gebruiker e-mailadres in. Bij ApiKey vult u uw Silvasoft API-sleutel in. 
 7. Als Power BI vraagt om authenticatie kunt u voor anoniem kiezen, u heeft immers de authenticatie al gedaan via de headers. Na het uitvoeren van de query zal Power BI dit zelf omzetten in een tabel. 
  mceclip2.png
 8. Vervolgens kunt u op de gegevens de kracht van Power BI loslaten om er van alles mee te doen. Indien u de gegevens wilt vernieuwen kunt u rechts in het resultaat scherm onder "Toegepaste stappen" klikken op "Bron". Vervolgens klikt u bovenin op "Start" en op "Voorbeeld vernieuwen". Daarna kunt u rechts weer in "Toegepaste stappen" de onderste stap aanklikken om de tabel weergave te krijgen. 

 

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag