Er zijn betalingen of ontvangsten gevonden welke qua datum eerder geboekt zijn dan de gekoppelde de in- of verkoopfactuur. Dit kan problemen opleveren met rapportages zoals kolommenbalans en ouderdomsanalyse.

mceclip0.png

Dit ontstaat doordat er een betaling of ontvangst is geboekt op een datum die plaats vindt voor de gekoppelde in-of verkoopfactuur, bijvoorbeeld om een vooruitbetaling direct op de factuur te kunnen boeken.

Deze manier van boeken zorgt ervoor dat bepaalde rapportages niet de correcte data doorgeven, bijv. de ouderdomsanalyse rapportages.

Let op: vindt u het niet erg dat bepaalde rapportages niet de correcte data doorgeven dan mag u er ook voor kiezen deze melding te negeren.

U kunt dit dan oplossen door deze betalingen en of ontvangsten eerst op een tussenrekening te boeken en het daarna aan de factuur te koppelen via een Overig / Memoriaal boeking.

 1. Klik op de melding Er zijn betalingen of ontvangsten gevonden...,
  mceclip1.png
 2. Rechts verschijnen de boeking(en) die verkeerd verwerkt zijn,
  mceclip2.png
 3. Datum betaling/ontvangst heeft een datum die voor de Datum factuur ligt, hierdoor wordt de melding veroorzaakt,
 4. Om dit te corrigeren opent u de bijbehorende bank- of kasboeking,
 5. Nu kiest u voor match Op vaste grootboekrekening en kiest u voor Kruisposten (NL) of Wachtrekeningen (BE), klik nu op Opslaan en sluiten,
 6. Ga nu naar Boekhouding > Overig / Memoriaal en maak met +Nieuw een nieuwe boeking aan,
 7. Geef hier een datum in die na de Datum factuur valt (bijv. 03-08-2021 in dit voorbeeld),
 8. Nu koppelt u vanuit tabblad Koppelen met inkoop / verkoop de factuur,
 9. Bij tabblad Grootboekmutaties kunt u met + Nieuw twee grootboekmutaties toevoegen,
  mceclip3.png
 10. De eerste zou aan Wachtrekeningen / Kruisposten gericht moeten zijn, voor een verkoopfactuur kiest u dan Debet, voor een inkoopfactuur Credit, en
 11. Met de tweede regel hoeft u alleen maar uw Klanten of Leveranciers grootboekrekening in te geven, nu kunt u de boeking Opslaan en sluiten!

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag