Waarom worden niet alle facturen in het aanmaningen overzicht getoond?

Dit wordt mogelijk veroorzaakt doordat een bepaalde instelling op klantniveau of bij uw aanmaningsprofiel niet goed is ingesteld. 

Wat u als eerst kan controleren is of er een betaaltermijn voor de facturatie is ingesteld, dit kan ingesteld worden voor alle relaties of op klantniveau. Voor meer informatie verwijs ik u naar Kan ik een betaaltermijn specifiek voor een klant instellen op relatieniveau? of Kan ik een standaard betaaltermijn welke geldt voor alle klanten in Silvasoft invullen? De aanmaning wordt namelijk gegenereerd a.d.h.v. deze betaaltermijn.

Daarna kijkt u of bij de klant de optie voor het aanmanen is ingeschakeld, dit doet u via het menu Relatiebeheer > Klanten > Facturatie > Aanmaningen, hier ziet u bij Instellingen voor deze relatie de optie 'Aanmanen ingeschakeld?' deze zet u op Ja.

Als laatste kijkt u of bij het aanmaningen profiel of het aantal dagen na het verlopen van de betaaltermijn van de factuur voordat de aanmaning wordt gegenereerd correct is ingevuld. Dit doet u via het menu Facturatie > Instellingen > Aanmaningen instellingen > Aanmaningen profiel en selecteer het profiel welke wordt gebruikt en klik op Bewerken. Nu komt u in het scherm Aanmaningsregel bewerken en gaat u naar 'Genereer aanmaning na' hier vult u niet opnieuw de betaaltermijn (factuur) in maar het aantal dagen (meestal 1 dag) na het verlopen van de betaaltermijn van de factuur voordat de aanmaning  gegenereerd moet worden. Kiest u hier voor 1 dag dan zal de dag na het verlopen van de betaaltermijn in de factuur de aanmaning worden getoond in het overzicht bij Aanmaningen.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag