Kan ik een al verwerkt bankafschrift nog verwijderen uit het bankboek?

Dat is zeker mogelijk, alleen kan een (volledig) verwerkt bankafschrift niet in het Bankboek verwijderd worden. Zowel niet via het bankbestand of in het tabblad 'Alle (verwerkte) bankafschriften'.

Wenst u toch een bankafschrift te verwijderen dient u dit te doen via het menu Boekhouding > Alle boekingen > selecteer bij Type: Bank > en vul bij Boekingsnummer het nummer van het bankafschrift in zoals aanwezig bij 'Alle (verwerkte) bankafschriften' > selecteer de regel en klik op 'Selectie verwijderen'.

Wel moet u in het desbetreffende bankafschrift als er gekozen is voor Matchen met verkoopfacturen / stornering of Matchen met inkoopfacturen de gekoppelde factuur verwijderen. Kies daarna als Matchingstype voor Op vast grootboekrekening met bijvoorbeeld de Grootboekrekening Kruisposten of Wachtrekening zodat u het afschrift kan opslaan.

Mocht u het bankafschrift opnieuw willen toevoegen in het bankboek, volgt u de volgende stappen:
Via het menu Boekhouding gaat u naar Bankboek en Stap 1: Upload bankbestanden en klik op + Handmatig toevoegen. Waarna u dit afschrift op de normale wijze kan gaan verwerken.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag