BTW-nummer op relatieniveau toevoegen en controleren

Via de module Relatiebeheer (CRM) kan u bij een Klant of Leverancier een BTW-nummer toevoegen en laten controleren via de database van de VIES. Open de desbetreffende relatie en ga naar het tabblad 'Gegevens'. Hier ziet u het veld Btw-nummer waar u het nummer van de relatie kan invullen.

Het veld is opgebouwd uit verschillende onderdelen namelijk de landcode en het nummer, wenst u de landcode aan te passen klik dan op het potloodje bij de landcode. Nu kan u een landcode selecteren of een nieuwe toevoegen door te klikken op het plusje. In het andere veld kan u dan het nummer invullen zonder de landcode. 

Heeft u deze gegevens correct ingevuld kan u het BTW-nummer via de knop 'Controleren' nog laten verifiëren in de database van de VIES (online systeem van de Europese Commissie). De koppeling controleert of deze geldig is. Ook zal deze koppeling de bedrijfsnaam, straat, huisnummer, postcode en plaats ophalen indien beschikbaar.

Voor meer informatie over het controleren van het BTW-nummer bij de VIES verwijs ik u naar de volgende documentatie: Btw-nummer controle bij VIES

 

 

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag