Verwijderen van testdata of opnieuw beginnen met uw account

In dit artikel leggen we uit hoe u testdata kunt verwijderen in Silvasoft of hoe u helemaal opnieuw kunt beginnen met uw account op het moment dat u besloten heeft om gebruik te gaan maken van Silvasoft.

Wilt u doorgaan op het account waar u nu mee bent geregistreerd, en wilt u dit account opschonen van alle testdata? Ga dan naar het menu item Boekhouding > Alle boekingen > Selecteer hier alle boekingen (met het icoontje waar een vierkant en een vinkje in staat kunt u met één klik alle boekingen selecteren) > en klik op de knop ‘Selectie verwijderen’. Nu is uw administratie financieel gezien ‘schoon’. U kunt dit controleren door in het menu te gaan naar Boekhouding > Grootboekrekeningen. Alle grootboekrekeningen (zowel de balansrekeningen als de resultaatrekeningen) dienen op 0 te staan.

Wilt u ook alle klanten verwijderen die u wellicht als testdata heeft toegevoegd? Ga dan in het menu naar Relatiebeheer (CRM) > Klanten. Selecteer alle klanten en klik op de knop ‘Verwijderen’.

Hetzelfde geldt voor producten. Ga naar Producten > Producten en voorraad > Selecteer de producten en klik op de knop ‘Verwijderen’.

Heeft u in uw proefaccount van alles verandert ook qua instellingen en wilt u liever helemaal opnieuw beginnen? Lees dan onderstaande tekst over hoe u dit kunt doen in Silvasoft.

Om helemaal opnieuw te beginnen met een ‘schoon’ account gaat u in het menu naar Beheer > Bedrijven (administraties) > Maak een nieuwe administratie aan. Ga vervolgens in het menu naar 'Abonnementen & kosten'. Selecteer de nieuwe administratie en klik op de knop ‘Gebruiker toegang geven tot administratie’. Kies de modules die u wilt gebruiken voor deze nieuwe administratie en klik op ‘Opslaan’.

Let op: in de proeflicentie is dit gratis, in de betaalde versie zouden er bijkomende licentie kosten zijn voor hetgeen dat u koppelt.

Log nu uit en weer opnieuw in, in Silvasoft. Nu kunt u rechts bovenin switchen naar de nieuwe administratie. Op het moment dat u uw proefaccount omzet kunt u ervoor kiezen om alleen de nieuwe administratie mee te nemen naar het betaalde account.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag