WooCommerce plug-in installeren, probleemoplossing & veelgestelde vragen

Silvasoft heeft een eigen WordPress plug-in voor gebruik met WooCommerce. Met deze plugin koppelt u uw WooCommerce webshop eenvoudig met Silvasoft. U kunt uw orders vanuit WooCommerce naar Silvasoft versturen.

Dit kan als verkoopboeking naar de module “Boekhouding”, als factuur naar de module “Facturatie” of als order in de module “Offertes & orders”. Alle orders, relaties en producten in uw webwinkel worden volledig automatisch verwerkt in uw administratie, u hoeft hier helemaal niets aan te doen!

Ook kunt u voorraad synchroniseren tussen Silvasoft en WooCommerce. Zo blijft uw WooCommerce voorraad ook up-to-date als de voorraad wijzigt in Silvasoft. 

Video

Bekijk onderstaande video om te zien hoe u de plug-in kunt installeren, activeren en koppelen met Silvasoft. Tevens toont de video een korte demonstratie van de plug-in. Of scroll naar beneden voor verdere tekstuele uitleg. 

WooCommerce plug-in installeren

Het installeren en activeren van deze plug-in doet u razendsnel, als volgt:

  1. Ga in uw Silvasoft omgeving naar het menu Beheer > API
  2. Indien u nog geen API plan geactiveerd heeft, kiest u eerst een plan. Daarna logt u uit en opnieuw in. Ga nu opnieuw naar het menu Beheer > API.
  3. U ziet nu uw API gegevens. Vraag een (nieuwe) API token op en bewaar deze. Met behulp van deze token koppelen we namelijk uw webshop aan Silvasoft.
  4. Installeer in uw WordPress omgeving de plug-in "Silvasoft boekhouden" en activeer de plug-in.
  5. Ga nu in uw WordPress website omgeving naar het menu Silvasoft > Instellingen. Configureer hier uw Silvasoft gebruikersnaam, API token en eventuele andere instellingen.
  6. Bewaar uw instellingen, en u bent helemaal klaar!
  7. Uw orders zullen automatisch verstuurd worden wanneer ze de juiste status hebben. Wilt u een order handmatig versturen naar Silvasoft? Vanuit het WooCommerce order overzicht kunt u dit met 1 druk op de knop doen (de knop “Silvasoft” onder de kolom “Acties”).
  8. U kunt ook orders in bulk doorsturen door meerdere orders tegelijk te selecteren en via de "Bulkacties" dropdown te kiezen voor "Verstuur orders naar Silvasoft". 

WooCommerce plug-in probleemoplossing

Het kan zijn dat na de installatie uw plug-in het niet doet, of dat er geen orders doorgestuurd lijken te worden. Hieronder hebben we een aantal van deze problemen opgesomd.

Foutmelding: geen relatie gevonden of er kon geen relatie worden aangemaakt

Deze melding kan ontstaan als er onvoldoende requests in uw API plan beschikbaar zijn (dit uur) om de relatie aan te maken. Dit komt vaker voor aan het begin bij de eerste keer dat u data doorstuurt als u in één keer veel data doorstuurt.

U kunt dit oplossen door uw API plan (tijdelijk) omhoog bij te stellen. Hierdoor raakt u niet direct door uw API requests heen.

Foutmelding: geen boekjaar aanwezig

Silvasoft werkt met boekjaren. Als u bijvoorbeeld orders heeft in boekjaar 2020 en in Silvasoft alleen 2019 heeft dan krijgt u een dergelijke foutmelding.

U kunt dit oplossen door een nieuw boekjaar aan te maken. In onze documentatie: Afsluiten boekjaar en openen nieuw boekjaar, leest u hoe u met module ‘Facturatie’ en/of module ‘Boekhouding’ een (nieuw) boekjaar aanmaakt.

Order wordt niet verstuurd, geen foutmelding

Let op dat uw order de juiste status heeft en dat deze status is ingesteld in de plug-in als status om de order te versturen. Stel uw order heeft de status "Afgerond" en de plug-in is ingesteld om orders te versturen bij de status "In behandeling" dan zal de order niet verstuurd worden. Wijzig de instellingen om de order te versturen bij "Afgerond" en probeer het opnieuw. 

Veelgestelde vragen

In Silvasoft heb ik veel producten staan die niet in Woocommerce staan, is dat een probleem of worden die overgeslagen (m.b.t. 2-way synchronisatie)?

Nee, dat zou niet uitkomen. Deze producten worden door de koppeling overgeslagen.

De plugin maakt gebruik van de API, geldt dat ook als er geen veranderingen zijn? En is dan het aantal API (calls) nog afhankelijk van de hoeveelheid veranderingen (m.b.t.  2-way synchronisatie)?

Dat klopt, als u heeft ingesteld dat dit 1 keer per minuut plaatst vindt dan zou er elke minuut 1 API call plaatsvinden die kijkt naar voorraad updates in Silvasoft. Als u heeft ingesteld dat dit 1 keer per 5 minuten plaatst vindt dan is dat dus 1 API call per 5 minuten. Het is altijd 1 call, ongeacht of het om 1, 10 of 100 producten die bijgewerkt dienen te worden gaat.

Overige foutmeldingen of problemen, support verzoek

Als u er met bovenstaande oplossingen niet uitkomt, of als u een andere (fout)melding tegenkomt die het doorsturen van uw orders lijkt te blokkeren, dan kunt u het beste met de support contact opnemen. Om uw melding goed in behandeling vragen we u de volgende instructies te volgen: support aanvraag voor WooCommerce koppeling

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag