Voorraadposities

In dit artikel leggen we uit hoe u voorraadposities kunt toevoegen aan een product in Silvasoft. Voorraadposities gebruikt u bij het specificeren van uw huidige voorraad op verschillende niveaus, hierbij kan u denken aan magazijnen / winkels, schappen en batch- en serienummers.

Voorraadposities toevoegen

Een voorraadpositie voegt u aan een product toe via het menu Producten > Producten en voorraad > Voorraad > Voorraadposities > Actief > + Nieuw.

Nu kan u een voorraadpositie toevoegen aan het product zoals een magazijn, schap of batch wel moet u er rekening mee houden dat deze Add-ons ingeschakeld staan in uw abonnement (Beheer > Abonnementen & kosten) en de functie op productniveau aanstaat bij ‘Geavanceerd / extra’ (voor Batch / serienummers?).

Als u op +Nieuw heeft gedrukt bij de voorraadposities komt u in het scherm ‘Voorraadpositie Bewerken’, hier kan u een magazijn toevoegen door te klikken op het pijltje, waaraan u eventueel een bestaand schap kan koppelen door te klikken op het pijltje of met het ‘+’ teken voegt u een nieuw schap toe. Bij het volgende veld kan u ook een Batch koppelen aan dit product door te klikken op het pijltje of u maakt met het ‘+’ teken een nieuw Batch- / serienummer aan. In de laatste stap geeft u de minimale voorraad aan voor deze specifieke voorraadpositie.

* Een magazijn dient u van te voren al aangemaakt te hebben via het menu Producten > Magazijnen en winkels, hoe u dit werkt leest u in de volgende documentatie Magazijnen en winkels

Overzicht voorraadposities

De verschillende voorraadposities kan u bij een specifiek product ook in een overzicht bekijken zodat u een duidelijk overzicht heeft van de verschillende Batches, Magazijnen / winkels en schappen met daarbij de huidige voorraad, producten in bestelling/offerte en in order plus wat de actuele verkoopbaarheid is.

In dit overzicht kan u ook een bepaalde batch, magazijn / winkel of schap archiveren als deze voorraadpositie niet meer in gebruik is. Dit doet u door de voorraadpositie te selecteren en te klikken op ‘Archiveren’. Deze voorraadpositie wordt dan uit het actieve overzicht verwijderd en verplaatst naar gearchiveerd. Ook kan u in het overzicht van de voorraadposities nog een filter toepassen op batch-, magazijn- en schap niveau.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag