Barcodescanner add-on: Voorraadmutatie

De tweede optie vanuit de Barcodescanner add-on is de Voorraadmutatie. Hiermee kunt u een losse of serie voorraadmutatie te doen en kunt u een voorraadpositie omboeken.

Voorraadmutatie

  1. Nadat u op de Voorraadmutatie knop heeft geklikt kunt u kiezen voor een mutatie type, en
  2. Nu kunt u kiezen voor een Losse voorraadmutatie, een Serie voorraadmutatie of Omboeken voorraadpositie.

Losse voorraadmutatie

Bij een losse voorraadmutatie dient na elke scan een reden, een aantal en of het een op- of afboeking is ingegeven te worden, bij een serie mutatie kan dit (gedeeltelijk) vooraf geselecteerd worden.
  1. Met de handscanner of de app kunt u een barcode scannen voor een losse voorraadmutatie,
  2. Als het product aanwezig is dan krijgt u de mogelijkheid de huidige voorraad te bekijken, inkoopinformatie te zien en eventueel de inkoopprijs aan te passen voor deze voorraadmutatie. Indien u de Magazijn en winkels (add-on) heeft kunt u het magazijn en schap aanduiden en als laatste uiteraard de voorraad op- of afboeken,
  3. Zodra u alles heeft ingevuld dan kunt u kiezen voor Opslaan om de losse voorraadmutatie te boeken, en
  4. Nu is er een losse voorraadmutatie doorgevoerd bij dit product.

Serie voorraadmutatie

Naast een losse voorraadmutatie kunt u ook meerdere op- of afboekingen in één keer verwerken met de barcodescanner.

  1. Nadat u heeft gekozen voor Serie voorraadmutatie dient u een Boekingsreden voor uw op- of afboeking in te geven, ook kunt u met de Magazijnen en winkels (add-on) een magazijn aangeven,
  2. Nadat u de velden heeft ingevuld kunt u met Scan en boek product voor elk gescand product, op basis van de instellingen, de voorraad met 1 muteren. Met Scan product kunt u zelf het aantal ingeven,
  3. Met Scan en boek product kunt u dan het product per scan met 1 op- of afboeken, en
  4. Met Scan product kunt u zelf het aantal dat op- of afgeboekt dient te worden aangeven. Zodra u het mutatie aantal heeft opgegeven kunt u op Opslaan klikken om de boeking door te voeren.

Omboeken voorraadpositie

Als laatste kunt u ook de voorraadpositie van een product omboeken. Hiermee plaatst u deze voorraad op een andere voorraadpositie.

Door het product te scannen kunt u een herkend product omboeken. Hiermee kunt u de voorraadpositie omboeken. Indien u de Magazijnen & winkel en Batchnummers add-ons actief heeft kunt u ook van batchnummer, magazijnen en/of schap omboeken.

Zodra u alles heeft ingevuld kunt u op Voorraad omboeken klikken om deze definitief om te boeken. Klik op Annuleren als u de actie wenst te annuleren.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag