Hoe maak ik briefpapier voor mijn documenttemplate

Heeft u geen briefpapier maar zou u dit toch graag willen toevoegen aan uw documenttemplate? In deze handleiding laten wij zien hoe u briefpapier kunt maken.

Briefpapier maken

In bovenstaande video heeft u kunnen zien hoe u briefpapier kunt maken. De eenvoudigste manier om dit te doen is door in tekstverwerkingssoftware zoals Microsoft Word, Apple Pages, Google Drive e.d. de opmaak te bepalen. Hierin plaatst u uw grafische elementen zoals uw logo, maar ook tekstuele elementen zoals uw adresgegevens op de voor u passende plek. Dit doet u doorgaans aan de hand van uw eigen huisstijl.

Zodra u tevreden bent met het resultaat dan exporteert u het geheel als een .pdf bestand op A4 formaat (of een ander formaat als uw documenten van een ander formaat zijn). Dit bestand kunt u dan later toevoegen in Silvasoft aan uw documenttemplates.

Briefpapier toevoegen aan uw documenttemplate

Nadat u briefpapier in .pdf formaat heeft gemaakt gaat u terug naar Silvasoft en kunt u deze volgens onderstaande stappen gaan toepassen:

  1. Ga nu naar Beheer > Instellingen >tabblad Documenttemplates,
  2. Kies de documenttemplate die u wilt wijzigen, klik deze aan en dan op “Bewerken”,
  3. Ga nu naar “Achtergrond toevoegen” en kies of u voor de eerste pagina, de tweede en volgende pagina’s of voor alle pagina’s uw briefpapier wilt toevoegen,
  4. Als het briefpapier correct is toegevoegd dan verschijnt de naam van het bestand naast “Huidige achtergrond”,
  5. Nadat u het .pdf briefpapier bestand heeft toegevoegd klikt u op “Opslaan”,
  6. Het briefpapier is nu toegepast en zichtbaar als u het document genereert, u kunt een voorbeeld bekijken door op “Bekijk voorbeeld van ontwerp” te klikken.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag