Volledige boekhouding importeren met auditfile

Veel boekhoudpakketten bieden de mogelijkheid om uw gehele administratie te exporteren. Dit werkt via een auditfile. Hiermee kunnen wij, indien uw huidige boekhoudoplossing deze mogelijkheid biedt, alle boekingen eenvoudig importeren naar Silvasoft. Vraag bij uw huidige boekhoudoplossing of deze mogelijkheid wordt aangeboden, of neem contact met ons op, zodat wij dit voor u kunnen uitzoeken!

Een Auditfile bestand betreft een bestand met extensie .XAF (XML Auditfile Financieel). Dit is een variatie op een .XML bestand. De meest recente versies die door onze import worden ondersteunt zijn 3.0 en 3.2. Het is doorgaans ook mogelijk eerdere versies te importeren. Per boekjaar dat u wilt laten importeren zult u een auditfile moeten aanleveren.

Let op: eerdere auditfile versies bevatten minder data dan de nieuwere versies.

Deze bestanden kunt u bij uw boekhouder of in uw oude software pakket opvragen. Dergelijke export opties staan vaak onder de module Boekhouding, de instellingen van de software of de export functies van de software.

Heeft u geen Auditfile bestanden?

Kunt u geen auditfiles exporteren? Wij kunnen alle grootboekrekeningen inclusief saldo voor u in Silvasoft zetten. Op deze manier kunt u direct weer verder met uw boekhouding in Silvasoft.

Het invoeren van uw beginbalans werkt via een overige boeking in het Memoriaal. De werkwijze hiervan is stapsgewijs omschreven in onze documentatie: Beginbalans invoeren. Hiervoor zouden wij u willen vragen uw data in een Excel, Word of PDF document aan te leveren. Vermeld hierbij per grootboekrekening de naam van de rekening, het nummer en het saldo dat debet of credit op de rekening stond per de begindatum. Hiermee kunnen wij dan zo efficiënt mogelijk te werk voor u gaan!

Tip: benieuwd geworden over de mogelijkheden om met uw data verder te gaan in Silvasoft? Lees meer over de gratis overstapservice en vraag deze vandaag nog aan!

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag