Jaarlijkse klantenlisting (btw-listing) (BE)

Heeft u een Belgische administratie en bent u btw-plichting? Dan bent u verplicht om jaarlijks een klantenlisting in te dienen bij Intervat. U kunt deze klantenlisting eenvoudig downloaden uit Silvasoft en ditzelfde bestand kunt u direct uploaden bij Intervat. De indiening is met Silvasoft binnen enkele minuten geregeld!

Jaarlijkse klantenlisting downloaden

Heeft u de module boekhouden? Dan kunt u de jaarlijkse klantenlisting downloaden via het menu item Rapportages. Hier zoekt u dan naar de Jaarlijkse klantenlisting (België).

U selecteert het jaar waarover u de klantenlisting wilt genereren en indien gewenst verandert u het drempelbedrag (dit is niet gebruikelijk).  U kunt ook kiezen voor een eigen van-tot datum. Dit wordt doorgaans gebruikt door administraties met een afwijkend (bijvoorbeeld: een verlengd) boekjaar.

Vervolgens kunt u een PDF downloaden voor uw eigen administratie en een Intervat XML downloaden om direct in te dienen bij Intervat als uzelf. Ook kan er een Intervat XML (als mandataris) worden gedownload als u aangifte voor uw cliënt (als boekhouder, accountant of administratiekantoor) wilt doen.

Tip: bij Intervat kunt u inloggen voor uzelf of als mandataris. Download het juiste bestand voor de juiste omgeving in Intervat.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag