Btw-aangifte en berekening roosters (BE)

Met Silvasoft kunt u eenvoudig en binnen enkele minuten uw btw-aangifte doen. Silvasoft rekent alle roosters automatisch voor u uit. Daarbij kunt u vanuit Silvasoft een XML bestand downloaden welke u kunt indienen bij Intervat, zodat in één keer uw gehele aangifte wordt overgenomen in Intervat.

U kunt ervoor kiezen om uw btw-aangifte maandelijks of per kwartaal te doen. Om te zorgen dat Silvasoft dit correct berekent dient u uw tijdsvak te controleren als volgt:

  1. Ga naar het menu Boekhouding > Instellingen >  klik op de knop ‘Btw-aangifte & percentages instellingen’
  2. Klik op het tabblad ‘Aangifte tijdsvak’ en kies of u maandelijks of per kwartaal aangifte wilt doen.
  3. Indien u iets gewijzigt heeft klikt u op de knop ‘Reset aangifte tijdsvakken’.

Om de btw-aangifte berekening voor een periode te bekijken gaat u naar de module Boekhouding > Btw- en ICP-aangifte. U ziet nu direct een overzicht van de periodes voor uw aangifte.

Om de btw-aangifte voor een periode te berekenen klikt u op de periode en vervolgens klikt u op de knop ‘Bereken en/of bekijk de geselecteerde aangifte’. Uw btw-aangifte wordt nu berekend en geopend. U ziet vervolgens een gedetailleerd overzicht van de aan te geven bedragen per rooster.


Klik op de afbeelding om te vergroten

Gedetailleerd overzicht van de aan te geven bedragen per rooster

Onder elk rooster vindt u een Specificatie van btw-aangifte rooster, deze kunt u open klikken door op het '+'je te klikken. Hier vindt u dan een lijst met alle posten in deze periode, met een btw percentage, 0% percentage of historische post, deze zijn per categorie / type gegroepeerd.

mceclip0.png

Is het moment aangebroken om de btw-aangifte in te dienen? Volg onderstaande stappen om uw aangifte in te dienen via de Intervat toepassing.

  1. Ga naar het menu Boekhouding > Btw- en ICP-aangifte.
  2. Klik op een periode waarover u de aangifte wilt doen en klik vervolgens op ‘Bereken en/of bekijk de geselecteerde aangifte’.
  3. Uw aangifte wordt nu berekend en een overzicht van aan te geven bedragen wordt getoond.
  4. Controleer de roosters goed en klik daarna op de knop ‘Download XML voor Intervat’ als u voor uzelf aangifte wilt doen, of
    Kies voor ‘Download XML voor Intervat als mandataris’ als u als boekhouder, administratiekantoor of accountant voor uw cliënt aangifte gaat doen.

Nu kunt u inloggen bij Intervat en het XML bestand wat u heeft gedownload uploaden in de omgeving voor uzelf of als mandataris. Vervolgens heeft u uw IC-opgave gedaan en afgerond!

Let op: zet in Silvasoft bij de desbetreffende opgave ‘Ingediend bij Intervat’ aan zodat u weet welke opgaven u wel of niet heeft ingediend. Dit is zeer belangrijk en dient niet vergeten te worden.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag