Personeel in dienst nemen en uit dienst zetten

Als beheerder van uw administratie en wanneer u gebruik maakt van de module ‘Personeelsmanagement’ heeft u de mogelijkheid gebruikers toe te voegen en personeel in dienst nemen en uit dienst zetten.

Personeel in dienst nemen

U kunt voor uw personeel op twee manieren een personeelsdossier aanmaken en deze in dienst laten treden:

  • Met eigen Silvasoft account: Om een gebruiker toe te voegen en deze in dienst te laten treden dient u hiervoor een extra  in ons artikel: Extra gebruiker toevoegen, laten wij zien hoe u een extra gebruiker toevoegt aan uw account. Zodra u deze gebruiker heeft toegevoegd wordt er direct een personeelsdossier voor deze gebruiker aangemaakt, deze vindt u terug onder menu item ‘Alle personeelsdossiers’ van de module ‘Uren & personeel’,
  • Zonder eigen Silvasoft account: onder menu item ‘Alle personeelsdossiers’ van de module ‘Uren & personeel’ klikt u op de knop ‘+ Nieuw’.

In ons artikel: Personeelsdossiers beheren, laten wij zien hoe u de personeelsdossiers kan beheren. Binnen het personeelsdossier kunt u de  ‘Datum indiensttreding’ aanvullen/aanpassen indien nodig.

Indien u een personeelsdossier zonder eigen account heeft aangemaakt en deze krijgt later wel een account dan kunt dit wijzigen in het personeelsdossier. Dit doet u in het veld ‘Gekoppelde gebruiker’.

Personeel uit dienst zetten

Het kan voorkomen dat personeel uit dienst gaat, om dit binnen Silvasoft volgt u de volgende stappen:

  1. Ga naar menu item ‘Alle personeelsdossiers’ van de module ‘Uren & personeel’,
  2. Selecteer het personeelsdossier van het personeelslid die uit dienst dient te treden,
  3. Klik daarna op ‘X Plaats buiten dienst’, bevestig met ‘Ja’ of u deze actie wilt doorzetten,
  4. U krijgt nu de vraag de datum ‘Dienstverband einde’ in te geven, klik op ‘Opslaan’ als dit ingevuld is,
  5. Het personeelslid en bijbehorend dossier wordt onder tabblad  ‘Personeel buiten dienst’ geplaatst,
  6. Optioneel kunt u de gebruiker ook nog deactiveren en/of hernoemen voor gebruiker door een ander persoon, dit doet u in de module ‘Beheer’ onder ‘Alle gebruikers’.

Als personeel uit dienst is gezet dan kunt u deze ook weer in dienst nemen. Hiervoor selecteert u de knop ‘Plaats in dienst’.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag