Uren inboeken (urenmedewerker)

Als urenmedewerker kunt u razendsnel uren en verlof registreren. Hieronder leest u waar u deze functie terugvindt en hoe u hier het beste mee kunt werken. Heeft u beheerdersrechten of de volle rechten van de urenregistratie module lees dan het volgende artikel: Urenregistratie (beheerder)

Waar kan ik de module terugvinden?

De urenregistratie module vindt u in het menu aan de linker kant vanuit de browser versie of de app van Silvasoft.

Hier vindt u de urenregistratie terug voor uzelf. U kunt navigeren door de weken met de pijltjes rechtsboven, of u kunt via het kalender icoontje direct naar een bepaalde datum navigeren. U kunt hier eventueel ook voor een lijst weergave kiezen.

In deze weergave ziet u ook snel hoeveel u op een dag gewerkt heeft, hoeveel u overgewerkt heeft en het totaal per dag.

Hoe kan ik uren registreren?

U kunt een nieuwe urenregistratie toevoegen op de volgende manier:

 1. Onder menu item: ‘Urenregistratie’ > ‘Dashboard’ vindt u de knop ‘+ Nieuwe registratie, of
 2. Onder menu item(s): ‘Mijn / Alle urenregistratie(s)’ vindt u de knop +Dag(en) of een overzicht van meerdere (werk) dagen terug,
 3. U heeft in het urenregistratie overzicht een Agenda weergave en een Lijst weergave, u kunt zelf een urenregistratie weergave kiezen die voor u het prettigst werkt,
 4. Bij de Agenda weergave selecteert u de dag waarvoor u een registratie wilt inboeken, en klik op het '+'je,
 5. Bij de Lijst weergave kunt u voor een dag waarop u uren kunt registreren een urenregistratie toevoegen,
 6. Vul nu de urenregistratie in, hiervoor heeft u de opties beschikbaar die onder het kopje Urenregistratie hieronder wordt omschreven,
 7. Met de ‘+ Nieuw’, ‘Bewerken’ en ‘X Verwijderen’ knoppen kunt u uw registraties toevoegen, bewerken of verwijderen, nu krijgt u de volgende interface te zien, vanuit hier kunt u dan een registratie maken:
 • Begin- en eindtijd (‘Van / Tot’): hier vult u de begin- en eindtijd van uw werkdag waarna de aantal gewerkte uren worden berekend. Met de optie ‘Pauzes verrekenen?’ worden de pauzes gelijk van de gewerkte tijd afgehaald (deze functie werkt alleen als u gebruik maakt van de uitgebreide dienstregeling),
 • Project (optioneel)*: als u de module ‘Projectmanagement’ gebruikt dan kunt u hier een aan u gekoppeld project selecteren,
 • Projectfase: indien een project gekoppeld is dan kunt u hier optioneel op een projectfase boeken,
 • Omschrijving: hier voegt u een ‘beknopte’ omschrijving van uw verrichte activiteiten in,
 • Facturabel: indien de module ‘Facturatie’ wordt gebruikt kunt u de uren die ‘Facturabel’ zijn samenvoegen en op een (concept) factuur plaatsen
 • Pauzes: indien aangevinkt worden pauzes van de totale gewerkte tijd afgehaald. Vink uit indien in de pauze is doorgewerkt en u de pauzetijd wilt laten meetellen in het totaal van gewerkte uren.

* Als u uren registreert gekoppeld aan projecten en projectfases dan vindt u deze ook terug onder de module ‘Projectmanagement’.

Wanneer u alle relevante velden heeft ingevuld dan kunt u de registratie opslaan. U ziet dan aan de rechterkant bij ‘Urenregistratie’ de omschrijving, het eventuele gekoppelde project, de ingevulde uren en of het facturabel is verschijnen.

Op basis van uw dienstregeling en de door u ingevulde uren heeft u aan de linkerkant bij ‘Dagen’ een kolom ‘Gewerkt’, ‘Overwerk’ en ‘Afwezig’ die gevuld worden. Indien u een volledige werkdag op basis van uw dienstregeling heeft ingevuld dan krijgt u de status ‘✔’ (Volledig), dient er nog geboekt worden dan staat er ‘‘ (Te weinig) en heeft u teveel werkt dan verschijnt ‘+’ (Te veel).

** Indien u afwezigheid en/of verlof wilt registreren in de module ‘Urenregistratie’ is dit mogelijk mits u de module ‘Personeel (HRM)’ heeft aanstaan.

Uren geblokkeerd?

Nadat uw uren zijn toegevoegd kan het voorkomen dat deze door de beheerder van uw account zijn geblokkeerd voor verdere aanpassingen. Neem contact op met uw beheerder om deze vrij te geven of voor vragen hierover.

Dienstregeling?

Het is ook mogelijk om (een) dienstregeling(en) te voeren voor gebruik met de module ‘Urenregistratie’. Hiervoor kunt u gebruik maken van onze handleiding; Dienstregelingen.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag