Voorraadmutatie corrigeren

Het kan voorkomen bij het inboeken van uw voorraad dat u per ongeluk een verpakkingseenheid (VPE) teveel inboekt. Het is gelukkig eenvoudig om uw voorraad te corrigeren. In deze handleiding laten wij zien hoe u dit doet.

Voorraadmutatie corrigeren op product- of dienst niveau

Als u de voorraad wilt corrigeren op een product- of dienst niveau dan opent u allereerst het product via de module ‘Producten- & voorraadbeheer’.

In dit scherm vindt u het tabblad ‘Voorraadmutaties’ terug. In de sub tabbladen vindt u al uw voorraadmutaties terug die horen bij dit product- of dienst, waaruit deze mutaties komen (vanuit een factuur of een inkooporder bijvoorbeeld), de datum dat deze geboekt zijn en de aantallen.

  • Alle mutaties: toont alle voorraadmutaties bij dit product- of dienst,
  • Opboekingen: toont alle bij (op) boekingen bij dit product- of dienst, en
  • Afboekingen: toont alle afboekingen bij dit product- of dienst.

Als u weet wat gecorrigeerd dient te worden dan klikt u op de knop ‘+Nieuwe’, anders zou u hier de voorraadbewegingen van het product kunnen controleren.

U kunt daarna via dit scherm de voorraad af- of opboeken met het aantal dat gecorrigeerd moet worden. Als u deze boeking opslaat dan bent u klaar met deze correctie.

Voorraadmutatie corrigeren via het import format

Het kan zijn dat u aan het einde van het boekjaar of het begin van het volgende boekjaar de voorraad heeft geteld en voor meerdere producten een voorraadcorrectie wilt doen. Hier kunt u het Silvasoft import format van producten voor gebruiken. Dit bestand kan gebruikt worden om producten via het import format te synchroniseren.

In ons artikel: Producten importeren, laten wij zien hoe u het import format gebruikt. Als u het wilt gebruiken om de voorraad te corrigeren dan moet u rekening houden met de volgende punten, lees deze goed door:

  1. Vul alleen de producten- en diensten in die u wilt synchroniseren en qua voorraad corrigeren,
  2. Vul alleen de verplichte velden in m.u.v velden die u ook tegelijkertijd wilt wijzigen,
  3. De import kijkt naar de naam en SKU om te kunnen matchen,
  4. De voorraad wordt middels het import format naar het aantal gezet dat u ingeeft. Bijvoorbeeld: u had eerst 99 maar het hadden er 199 moeten zijn. Als u via het import format de voorraad op 199 zet dan wordt na de synchronisatie het voorraad aantal aangepast naar 199.

Voor aanvullende vragen of assistentie kunt u contact opnemen met de support.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag