Verzamelproduct toevoegen

In dit artikel leggen we uit hoe u een verzamelproduct (samengesteld product) kunt toevoegen in Silvasoft. Een verzamelproduct is een product dat bestaat uit verschillende losse producten. In dit artikel leggen we de functie ‘verzamelproduct’ uit aan de hand van een voorbeeld. U heeft één verzamelproduct, dat is een auto. En dit verzamelproduct bestaat uit diverse losse producten, namelijk: 4 wielen, 1 stuur, 1 motor, etc.

Allereerst dient u de losse producten aan te maken in Silvasoft, dus het wiel, het stuur en de motor. Hoe u dit doet, kunt u lezen in dit artikel.

Als u alle losse producten heeft aangemaakt, kunt u een verzamelproduct maken. Dit doet u via het menu item Producten > Dashboard > Nieuw verzamelproduct.

Hier ziet u diverse velden staan die u kunt invullen. De betekenis van deze velden kunt u vinden in het artikel: product toevoegen.

Het verschil met een gewoon product en een verzamelproduct is het tweede tabje ‘Subproducten’.

In dit tabje kunt u alle losse producten toevoegen van het verzamelproduct. Dit doet u door te klikken op ‘Koppel product’. Zoek het product op en vul het aantal in (hoe vaak dit product moet worden opgenomen in het verzamelproduct). In het voorbeeld van het verzamelproduct auto voeg je hier dus 4 wielen, 1 stuur en 1 motor toe.

Voorbeeld:

Nu bent u klaar met het maken van het verzamelproduct en kunt u deze selecteren bij uw facturen en offertes. Zodra dit verzamelproduct wordt geselecteerd in een factuur, zullen de aantallen van alle losse producten worden afgeboekt. Het product ‘wiel’ zal dus worden afgeboekt met 4, het product ‘stuur’ zal worden afgeboekt met 1, etc.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag