Periodieke facturatie (abonnementen en terugkerende facturen)

Werkt u met klanten of leden van uw vereniging of stichting die u periodiek wilt factureren of incasseren? Met Silvasoft richt u eenvoudig uw administratie in om automatisch relaties op afgesproken termijnen te factureren of incasseren. Hieronder leest u meer over het aanmaken van een periodieke factuur om zo volgens een geconfigureerde herhaaltermijn uw klanten te factureren of incasseren.

Een nieuwe periodieke factuur aanmaken

Een periodieke factuur is een instructie om op de ingestelde termijn automatisch een factuur te laten maken met de instelde specificaties voor bedragen en relatie. De facturen die worden gemaakt met de periodieke factuur kunt u optioneel ook automatisch laten e-mailen naar uw klanten. Ook kunt u de facturen zelf incasseren en hier eenvoudig een incassobestand voor genereren vanuit Silvasoft. Wij leggen nu stap voor stap uit hoe u een periodieke factuur kunt aanmaken.

  • Stap 1: Log in met uw account op mijn.silvasoft.nl en ga naar Facturatie > Periodieke facturatie. U komt nu in een overzicht van alle periodieke facturen. Vanuit hier kunt u bestaande periodieke facturen ook stopzetten of wijzigen.
  • Stap 2: Klik op de knop ‘Nieuw’ om een nieuwe periodieke factuur te maken. Er opent nu een scherm vergelijkbaar aan het scherm dat u ziet wanneer u handmatig een factuur aanmaakt vanuit Facturatie > Facturen.
  • Stap 3: Vul alle gegevens in op dit scherm (dus de relatie waar de factuur periodiek aan verstuurd moet worden, de betaaltermijn, de omschrijving, enz). Vul nu ook de specificaties voor de factuur in onder het tabblad  ‘Factuurregels’. Hier geeft u aan welk producten of diensten gefactureerd wordt tegen welk tarief.
  • Stap 4: Zodra u uw factuurgegevens compleet heeft, klikt u op het tabblad ‘Periodieke factuur instellingen’.
  • Stap 5: Vul nu de gewenste instellingen in met betrekking tot de herhaaltermijn en de start- en/of einddatum van de periodieke factuur. Bij de meeste instellingen staat een i-tje waar u op kunt klikken om uitleg over de desbetreffende instelling te krijgen.

Zodra alle gegevens compleet zijn, kunt u uw periodieke factuur opslaan en vanaf dan wordt op de opgegeven frequentie (herhaaltermijn) de factuur automatisch aangemaakt en indien ingesteld automatisch verstuurd naar uw klanten. De facturen worden automatisch verwerkt in uw boekhouding. Via de module Boekhouding > Automatische incasso kunt u de facturen ook incasseren nadat ze zijn gegenereerd.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag