UBL facturen versturen

Silvasoft ondersteunt het versturen van facturen in UBL formaat. UBL is een bestandsformaat dat het mogelijk maakt om digitale facturen met behulp van standaardisering op een relatief eenvoudige manier in te lezen in een boekhoudprogramma. Als u uw factuur in UBL formaat digitaal verstuurt naar uw klant dan kan uw klant deze factuur direct uploaden naar zijn boekhoudprogramma en hoeft de klant de factuur niet handmatig over te typen in zijn boekhoudprogramma. U maakt het voor uw klant dus zeer eenvoudig en gemakkelijk om de factuur te verwerken!

Wilt u naast een PDF bestand ook uw facturen in een UBL formaat versturen naar uw klanten? Ga dan naar Facturatie > Instellingen > UBL instellingen. En zet een vinkje bij ‘Ja’ achter ‘Voeg UBL als bijlage toe’. Voeg vervolgens uw bankrekeningnummer toe, zodat uw klant deze factuur eventueel ook weer direct kan betalen via excasso.

Let op: met deze instelling heeft u de PDF factuur niet vervangen voor een UBL factuur. De factuur wordt ook gewoon nog in PDF formaat naar uw klant gestuurd.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag