Voorraadwaarde

In dit artikel leggen we uit hoe u de voorraadwaarde op uw balansrekening kunt (laten) boeken en leggen we uit waar u een voorraadwaarde rapportage kunt downloaden.

Wilt u dat iedere nacht de waarde van uw voorraad wordt bijgewerkt op een voorraad balansrekening? Dan kunt u dat eenvoudig instellen in Silvasoft. Ga hiervoor naar Boekhouding > Instellingen > Voorraadwaarde (onder het kopje ‘Overige instellingen’). Hier kunt u deze functionaliteit activeren. Selecteer een balansrekening en een kostprijs rekening voor een juiste verwerking van de voorraadwaarde in uw grootboekrekeningen.

Belangrijk bij deze instelling is dat u al uw producten toevoegt aan Silvasoft en hierbij steeds ook de (laatste) inkoopprijs opgeeft per product. Dit doet u via het menu item Producten > Producten en voorraad > Open een product of maak een nieuw product aan > Scroll naar beneden naar het gedeelte ‘Inkoop & voorraadinstellingen’ en vul hierbij de inkoopprijs in. Zorg verder dat de voorraad van uw product binnen Silvasoft altijd een juiste weergave van de werkelijkheid geeft om een juiste voorraadwaarde te kunnen boeken.

Rapportages kunt u per 8 augustus 2022 terugvinden onder het menu item Rapportages. In het artikel: Aan de slag met Rapportages wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u hiermee kunt werken. De rapportages, exporten en lijsten die benoemd worden in dit artikel kunt u onder dit nieuwe menu item terugvinden.

Om een rapportage van uw voorraadwaarde te kunnen inzien/downloaden gaat u in het menu naar menu item Rapportages. Zoek hier naar ‘Voorraadwaarde’, maak een keuze bij de overige velden en klik dan op ‘Genereer en download’. Nu krijgt u een document waarbij u per product kunt zien wat de voorraadwaarde is van het product.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag