Kleineondernemingsregeling (KOR) en Silvasoft (NL)

In dit artikel leest u hoe u de kleineondernemingsregeling (KOR) correct implementeert en gebruikt in Silvasoft.

Wat is de kleineondernemingsregeling (KOR)?

De kleineondernemingsregeling of KOR is een btw-vrijstelling voor Nederlandse ondernemers. Als u voldoet aan de voorwaarden en kiest voor de KOR, dan hoeft u geen btw meer te berekenen aan uw klanten. Ook doet u geen btw-aangifte meer en kunt u geen btw meer terugvragen over uw kosten en investeringen. Meer over het aanvragen en de voorwaarden voor het gebruikmaken van de KOR op de website van de Belastingdienst.

Zelf afmelden- of omzet boven de €20.000 in één kalenderjaar?

Als u bent aangemeld voor de KOR, kunt u zich pas na 3 jaar afmelden. Tenzij u automatisch bent aangemeld voor de KOR, omdat u op 31 december 2019 een ontheffing van administratieve verplichtingen had. Ook als uw omzet boven de € 20.000 in 1 kalenderjaar komt, moet u zich direct afmelden voor de KOR.  Vanaf het moment dat dit drempelbedrag overschreven wordt dient u weer btw te heffen en dient u dat ook weer op uw offertes, orders en facturen te heffen (en aan te geven). U zult ook weer de periodieke btw-aangifte moeten indienen.

Hoe kan ik met de KOR werken in Silvasoft?

Allereerst bent u, als u gebruik maakt van de KOR, vrijgesteld van de periodieke btw-aangifte. Derhalve hoeft u ook geen aangifte te berekenen en mag u geen btw-heffen.

In Silvasoft dient u bij producten- en/of diensten een btw-percentage op te geven, u mag hier een 0% btw-percentage ingeven. Hierdoor wordt er geen btw aangerekend op offertes, orders en facturen die u met Silvasoft maakt. Aanvullend zou u op uw documenttemplates alle verwijzingen naar de btw (o.a. in de totalen en op regelniveau) mogen uitzetten/verwijderen.

Was dit artikel nuttig?

Uw antwoord niet gevonden?

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

Stel nu uw vraag